Sierbestrating, opsluitbanden, muurblokken, siersplit, etc

Tips/adviezen

Legvoorbeelden
Een bestrating ontleent zijn stevigheid aan de manier waarop de stenen ten opzichte van elkaar gerangschikt worden. Afhankelijk van het steen formaat zijn er verschillende verbanden mogelijk. Elk bestratingverband heeft zijn voor- en nadelen.

Diagonaal halfsteensverband
De klinkers of tegelbestrating worden onder een hoek van 45 graden ten opzichte van rij- en of looprichting gelegd. De klinkers in de rijen liggen in een halfsteensverband. Door zijn diagonale lijnen vergroot dit verband optisch de tuin. Het is geschikt voor terrassen, paden en opritten.

Halfsteensverband
Bij een halfsteenverband liggen de klinkers en tegels per rij voor de helft verspringend ten opzichte van de bovenliggende en onderliggende rij. Halfsteensverband kan voor alle bestratingen in een tuin gebruikt worden.

1/3 steensverband
1/3- en 1/4-verband worden minder vaak toegepast dan halfsteenverband. De stenen verspringen steeds een derde of een vierde bij de volgende rij. 

Blokverband
Afhankelijk van de afmetingen van de klinker worden de stenen bij een blokverband twee aan twee, drie aan drie of vier aan vier haaks op elkaar geplaatst. Decoratief bij het bestraten van strakke oppervlakten en vierkanten in het ontwerp.

Visgraatverband
Het visgraat- of keperverband is een 45 graden gedraaid elleboogverband. Straatstenen liggen vaak in een visgraatverband.

Elleboogverband
Het elleboogverband bestaat uit liggende en staande stenen, waarbij het patroon per laag telkens  opschuift. Het elleboogverband wordt gebruikt als sierverband en voor vloeren.BEZOEKADRES

Industrieweg 27
9521 CE Nieuw Buinen
T 0599 85 89 43
M 06 52 33 56 25
info@schiphofbestrating.nl

OPENINGSTIJDEN

Di/Wo/Do/Vr
geopend van
10:00 tot 17:00 uur
Zaterdag geopend
van 10:00 tot 17:00 uur.
Maand./Zondag gesloten.

BEZORGING/LEVERING

Bezorging in heel Nederland
Waalformaat of dikformaat
Getrommeld of ongetrommeld

Alle genoemde prijzen zijn inclusief btw  tenzij anders vermeld!

SOCIAL MEDIA

DOWNLOADS

Voowaarden
Privacystatement

WIJ ZIJN DEALER VAN

Excluton, Redsun, Bylandt, ALuxe, WS Allproducts

AANMELDEN NIEUWSBRIEF